moon-chang-e.png

Chinese Fondue :
fondueFondue_2Fondue_3


Deelnemers van Chinees fondue kiezen eigen favoriete ingrediënten uit en koken het in een bouillon in een grote gemeenschappelijke pan. Daarna worden de gerechten licht op smaak gebracht met sauzen.

Het is een traditie voor Chinese families en vrienden om bij elkaar te komen en gezellig te tafelen met een grote pan in het midden en ondertussen van elkaar te genieten tijdens het koken, drinken en praten.

Fondue heeft een lange geschiedenis in China. Het is ontstaan in het noorden van China waar de winters al vroeg in het jaar erg koud zijn. De fonduepan is vervaardigd uit keramiek of metaal. Vroeger was houtskool de voornaamste brandstof voor fonduen, maar tegenwoordig wordt gas of een elektrische plaat gebruikt voor de verhitting van de pan. In het midden van de plaat is er een (gas) pit waar de stand van het vuur kan worden gereguleerd.

Vlees, seafood, groenten, tofu en noodles zijn de populairste ingrediënten. Alles wordt rauw en vers op een grote schaal geserveerd. Het vlees wordt zeer fijn gesneden, waardoor het erg kan krimpen tjdens het fonduen.

Doordat vlees, vis en groenten fijn gesneden zijn, wordt de kooktijd gereduceerd. Probeer tijdens het fonduen te waken voor het overgaar koken van vlees, vis en groenten. Als de ingrediënten te gaar zijn, verliezen zij hun malse en knapperige karakter.

 

 

 De Chinese fondue is een lichte en gezonde manier van koken, omdat dit wordt gedaan in bouillon. Bij het chinees fonduen worden elke keer andere gerechten/hapjes gebruikt. We gebruiken de groentes die bij het seizoen passen.

Verder hebben we bij het chinees fonduen, ook wat wij dan noemen, échte chinese dingetjes erbij zitten, door ons zelf gemaakt op de traditionele wijze, maar ook sommige gerechten/hapjes die niet op de kaart staan. Ook voor diegene niet er niet zo van houden, om gerechten uit te proberen, zitten er  ook gewone vleessoorten bij. Elke keer varieert het weer en blijft het spannend. Voor de mensen die  van uit proberen houden is het aanrader.
Als er mensen zijn met een allergie kan dat aan ons door worden gegeven, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

 

 

Wij wensen u veel plezier met het fonduen.

Eet smakelijk !!
 


Copyrights©2016|2image